2013. április 16., kedd

Elmaradottak 1.


04.12.
Na emberek, hol is tartottunk? Péntek. Reggeli.

Ez a kilátás várt a hostelünk ablakában reggelinél. Az egésznek ilyen "mediterrán sziget a semmi közepén" feelingje volt. A nap többi részét a városban töltöttük, csekkoltuk az Hagia Sophiát, meg a Nagy Bazárt.

(Allah besütött az ablakon. Jah nem, az a nap volt.)
 Macskák mindenütt.
 Elhatároztuk, hogy vasárnap, amikor visszamegyünk Isztambulba, összeszámoljuk az összes macskát, amit látunk.
Ja igen, így mondják, hogy kijárat. Csikis-nek ejtik. :DA Nagy Bazár egészen elképesztõ! Még egy igényes magyarsággal megfogalmazott "Szia Pista, csere-bere van!" mondatot is sikerült elkapnunk. Amúgy meg beleszerettem ezekbe.
 Biztos, hogy nem megyek haza egy ilyen nélkül! :D
Délután két török lány (ex-Comenisták) felvitt minket Taksimba, ahol Isztambul "Váci utcája" található. Egyszerûen félelmetes az az embertömeg, ami megfordul az utcán. Csak úgy folynak. De legalább sok érdekes embert lehet látni. A prímet egy pár vitte számomra, a férfi full kigyúrva, izompóló, kisgatya, napszemüveg, a nõ földigérõ fekete csadorban...
És a nap képe:
 Ezen már teljesen ki voltam. Ezt a gyönyörûséget egy piacplázában találtuk, nem sokkal az után, hogy Hajna azt mondta, hogy itt mindenfélét lehet kapni, mire felkaptam a fejem: -Delfin lét?? Igen, fáradt voltam. És nem, nem tudom mi az a delfin lé. Ezek után az egyetlen értelmes dolog, amit véghez tudtunk vinni az az evés volt. Meghát egyébként is megállás nélkül ettünk. Csináltunk is egy külön evõs videók részleget, ahol mindegyik snitten Panni elmondja, hogy mit eszik, és hogy mennyire jó. Ettünk például ragadós fagyit! Valami növényport kevernek a fagyiba, és attól lesz nagyon nyúlós.
 Ilyen vitamin boltok vannak minden sarkon, friss gyümölcsöt/facsart gyümölcslevet árulnak. (Külön specialitásuk a gránátalma lé.)
Visszafelé menet láttunk a hídról medúzákat! De hogy így bazi sokat! :D
Este közösen fejet hajtottunk a helyi kultúrális szokások elõtt. Értsétek, ahogy akarjátok.
Bónusz képek:


Luca ezt csak neked!
 (Született feleségek vicc)

P.S.: Igyekszem naprakessze tennı a blogot, türelem! :) Pussz.

2 megjegyzés:

  1. remélem a másnaposság már elmúlt. <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem erre celoztam kulturalodas alatt :P Vıszont a következö bejegyzesben lesz egy foto neked, nezz vıssza!

      Törlés