2013. október 15., kedd

A török szappanoperákról általában


Elképzelem, hogy vannak akik a címet elolvasva, gyorsan kikapcsolták a gépüket és sírva kuporodtak össze a sarokban. Csak hogy tudjátok: átérzem a fájdalmatokat. A minap volt szerencsém több órás betekintést nyerni ezeknek a fent említett szörnyűségek világába, és úgy gondoltam, hogy ezt nem hagyhatom szó nélkül.

Következzen tehát egy lista azokról a dolgokról, amik nézhetetlenné teszik ezeket a "műveket" (a teljesség igénye nélkül):
  • Esélyed sincs megkülönböztetni a férfi szereplőket a női szereplőktől.
  • A fentihez hozzá járul, hogy mind a férfi, mind a női szereplők végig sírják az összes jelentet.
  • A drámai pillanatokban (pl. halál eset), a szereplők megtoldják az alap sírást, az óvódásgyerek hisztije, a hányás, és a hisztérikus nevetés cseppet sem egészséges elegyéből született "drámai sírással".
  • Az újszülöttek mindig lilás-szürkés-zöldes összefonnyadt műanyag patkányokként vannak ábrázolva. 
  • A legközönségesebb helyszíneket (mint például egy füves rét) nem csak hogy a szereplők mögé, de alá (!) vetítik, így sikerülhet, hogy a szereplőknek soha nincs semmilyen árnyékuk. (Én megértem, hogy a büdzsé nem engedi, hogy a Central Parkban forgassanak, de nincs a közelben egy füves rét??)
  • Adott esetben ha nem találják elég kielégítőnek a bevetített képet, igény szerint kiegészítik plusz elemekkel. Mint például egy erdei tisztást, egy bázi nagy beton falikúttal. De most komolyan, kinek tűnne fel? 
Ezeken még úgy kínosan elnevetgéltem magamban, egyre többször feltéve a "Mi a szar?" kérdést. Ekkor még nem számítottam arra, hogy minek leszek szemtanúja. A jelenet ami elérte, hogy kétségbe esetten előre-hátra ringassam magam, a következő volt: A helyszín egy kert. (Hátravetített természetesen.) Jó munkás emberek kantáros nadrágban. Na most az egy dolog, hogy a fákra zavarba ejtően rosszul oda photoshoppolták ugyanazt a sárga lámpát 13-szor. De afelett már végképp nem tudtam, hogy napirendre térni, hogy kinek jutott eszébe Tucc kekszeket oda photoshoppolni a veteményesbe, mondván, hogy 'nézd kekszek nőnek a földből!' Erre persze a lány le is hajol, felvesz egyet, és elkezdi majszolni. MI VAN???!
Ez a kép azt hiszem örökre beleégett a tudatomba. Azóta ezzel álmodom. Nem akarok többet Tucc kekszet látni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése